Ekstern visuell inspeksjon (Remote Visual Inspection – RVI)

Ekstern visuell inspeksjon kan brukes til å visuelt inspisere alle forskjellige rør. RVI gir ikke noen informasjon om defektdybde. Det kan imidlertid være nyttig å få informasjon om defektens geometri og degraderingsmekanismene som muligens er til stede i et rør. Defekter kan bli fotografert, og bildet av hele røret kan spilles inn på video. Ekstern visuell inspeksjon brukes hovedsakelig som et backupverktøy for å kontrollere resultatene av andre inspeksjonsteknikker.

Ekstern visuell inspeksjon er Dacons opprinnelige kjernevirksomhet. I over 20 år har Dacon vært involvert i utviklingen av eksterne visuelle inspeksjonsløsninger. Dacon har det største utvalget av RVI-kameraer og utstyr i Asia, som betyr at vi har en løsning for alle tenkelige eksterne visuelle inspeksjonsbehov. Tilgangshull så små som to millimeter kan legges inn med mikrokameraene og probene våre, og i den andre enden av spekteret kan vi inspisere opptil 2 kilometer inn i store rørledninger ved hjelp av instrumentvognmonterte big bore-inspeksjonskameraer. Hver eneste detalj av rørledningsinteriøret kan visualiseres og fanges på bilde eller video.

Boroskop og endoskop

Dacon har et stort utvalg (stive) boroskoper og endoskoper. Minste diameter på boroskop er 1,5 millimeter, og de tilgjengelige lengdene er på opp til 50 meter. Disse inspeksjonsverktøyene kan for eksempel anvendes til inspeksjon av flymotorer eller turbinaksler.

Ekstern visuell inspeksjon 1

Dacon videosonde: Dette er det vanligste kameraet, med en diameter på 9 mm, og en kabellengde på 6 meter. Kameraet har fulle opptaksmuligheter, kan anvendes på en rekke bruksområder, og kameraposisjonen kan fjernstyres. Disse kameraene kan for eksempel brukes til inspeksjon av varmevekslingsrør, kjeler og turbiner.

Dacon mikrokamera: Høy oppløsning med en diameter på 25 millimeter og kabellengde opp til 50 meter. Kameraet har komplette opptaksmuligheter, kan plasseres i ønsket synsretning fra en ekstern posisjon, og kan utstyres med sentreringsenheter eller instrumentvognsystem. Disse kameraene blir for eksempel benyttet til inspeksjon av korte rørledninger, tanker og beholdere.

Dacon pan tilt-kamera: Kamera med diameter på 70 millimeter og kabellengde opp til 2 kilometer. Kameraet har fullstendige opptaksmuligheter, kan dreies 360 grader, har 90 graders sideutsyn og ekstern fokus. Disse kameraene blir for eksempel brukt til inspeksjon av store og lange rørledninger.

Uansett eksterne visuelle inspeksjonsbehov, har Dacon svaret. Ta kontakt med oss for å finne ut mer, eller last ned Ekstern visuell inspeksjon-brosjyren vår på her .