Case-studier

Dacon har levert et bredt spekter av inspeksjonstjenester til mange bransjer over hele verden. Se våre case-studier for noen eksempler på hvordan vi kan hjelpe deg med å sikre jevn drift av ressursene dine, og sikre at systemene dine yter maksimalt.

 

Dacons rørtjenester i aksjon

Case-studier - Riser-inspeksjon – offshoreplattform

Inspeksjon av stigerør – offshore-plattform

Dacon ble bedt om å utføre en offline-inspeksjon av et 6 tommers stigerør på en offshore-plattform. Visuell inspeksjon bekreftet at alvorlig korrosjon var sannsynlig ved plasseringen til den hengende stigerørsklemmen, og at ytre ultralydundersøkelse ikke var mulig på grunn av plasseringen og omfanget av korrosjonen.

Ved hjelp av et ultrasonisk bundet instrumentpiggsystem var det mulig å inspisere linjen over en lengde på 50 meter, og gi en svært nøyaktig vurdering av graden av korrosjon ved posisjonen til den hengende stigerørsklemmen. Den hadde utvendig korrosjon ned til 3,58 mm, noe som representerte 79,5 % metalltap.

Dette kritiske veggtapet ble identifisert og rapportert til kunden innen 30 minutter etter verktøyet oppdaget det, og vårt API-kvalifiserte inspeksjonspersonell anbefalte at rørledningen skulle tas ned og repareres. Et omfattende dig sheet ble levert, som fremhevet alle bekymringsområder med anbefalinger.


Case-studier – HDPE-rørledninger – Gruveområde

HDPE-rørledninger – Gruveområde

Dacon ble leid inn for å utvikle og bygge et rørledningsinspeksjonsverktøy som kan måle tilstand og resterende veggtykkelse på rørledninger av polyetylen med høy tetthet (HDPE) som brukes til å transportere avgangsmasser for et stort amerikansk gruveselskap på deres viktigste gruveområde i Indonesia.

Disse høye slitasjelinjene er 40 tommer i diameter og fortsetter i 3,4 kilometer før de ender på havbunnen, ved en dybde på 160 meter. Våre verktøy ble utviklet med både kapasitet til å nøyaktig vurdere integriteten til rørledningene, og for å kunne gjenfinnes når de kommer ut av rørledningen på havbunnen.

Dacon har sikret kontinuitet for tjenesten og intelligent rapportering ved å fullføre en rekke vellykkede inspeksjoner av disse linjene i løpet av de siste 10 årene, og teknologien har blitt brukt til mindre HDPE-rør med mindre diameter, og HDPE-forede stålrør der både lining og stål kan måles.


Case-studier – FPSO til plattform – offshore olje og gass

FPSO til plattform – offshore olje og gass

Inspeksjon av en rørledning fra en plattform til en FPSO er spesielt utfordrende når det skjer gjennom det fleksible stigerøret og dreiesylinderen til mottakeren. Dette 2,7 km lange og 6 tommer tykke røret inneholder kondensat, og det var bekymring for at voks skulle bygge seg opp, siden dette var første gang røret var blitt inspisert.

Et spesialisert kompakt og lett verktøy med dobbelt karosseri ble utviklet for enkel utsetting og mottak i den begrensede plassen som var tilgjengelig. Gel pigs ble brukt som første trinn, for å sikre at rørene ikke ble obstruert av oppbygd voks.

Tett samarbeid mellom marin, drift og Dacon var nødvendig siden FPSO-dreiesylinderen måtte være i perfekt fluks med stigerøret for å gjøre det mulig å rense rørledninger og for at inspeksjonsverktøy kunne passere gjennom. Data ble innhentet etter en hindrings- og problemfri online-kjøring.


Case-studier – Bulklagerterminal – Flyplass

Bulklagerterminal – Flyplass

Etter at nøyaktige målinger for verifisering av resterende veggtykkelse på flybensinledninger som gikk fra bulklagringstanker ved en losseterminal til lagertanker ved en flyplassterminal ble påkrevet, ble Dacons ultrasoniske intelligente pluggsystem satt i aksjon.

Ledningene var 8 tommer i diameter og 22 km og 3,5 km i lengde. Det var ytterligere utfordringer til stede, siden en ledning hadde en hindring som ble identifisert under en skumpigg-rengjøringskjøring. Etter å ha vurdert hindringen via vårt progressive piggingsystem, kunne vi anbefale å kjøre intelligent pigging.

Kompetansen og erfaringen i teamet vårt var avgjørende for en vellykket gjennomføring av arbeidet, ettersom obstruksjonen ikke hindret intelligent pigging og fullstendige data ble innhentet uten problematiske hendelser. Etter å ha vurdert dataene på stedet, ble anbefalinger gitt for fortsatt sikker bruk av ledningene.